tuomasheikkila

Pelastakaa opettaja Antti Korhonen.

Helsingissä Alppilan yläasteella tapahtui viime viikolla opettajan ja oppilaan yhteenotto, joka monien yllätykseksi johti siihen, että koulun rehtori vaatii opettajan erottamista.

Ruokailua valvonut opettaja Antti Korhonen poisti huutavan ja vastustelevan oppilaan ruokalasta työntämällä hänet ovesta ulos. Koulun rehtori Sari Aarniokoski tulkitsi voimakeinot liian rajuiksi ja teki asiasta tutkintapyynnön poliisille.

http://www.adressit.com/pelastakaa_opettaja_antti_korhonen

 

Juuri tämän kaltaisten asioiden takia Opettajilla ei suomessa ole enää lainkaan kunnioitusta. Mielestäni sen kuuluisi olla päinselvää että Opettajalla on oikeus koskea oppilaaseen mikäli käskyttäminen ei onnistu.

Liian usein kuulee tarinoita kuinka useista luokista kaikkialla Suomessa puuttuu koulurauha yhden tai useamman "kauhukakaran" takia joiden edessä opettajat ovat täysin neuvottomia. Tämä johtuu aivan siitä että kurinpidollisesti opettajien ja koulujen kädet on käytännössä sidottu kun hallitustasolla keskitytään liikaa yksilönvapauksiin ja liian vähän yhteisön oikeuksiin.

Mielestäni erityisesti koulusta erottaminen on tehtävä helpommaksi sillä yhden oppilaan oikeus käydä koulua ei saa mennä yli kymmenien/satojen lasten oikeuden koulurauhaan. Koulusta erottamisella en tarkoita pysyvää erottamista vaan joko erottamista määräajaksi tai äärimmäisissä tapauksissa kunnes koulupsykiatri näkee että oppilas voi palata kouluun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Juuri tämän kaltaisten asioiden takia Opettajilla ei suomessa ole enää lainkaan kunnioitusta."

Opettajana en ole kuullut tällaista viestiä kentältä. Tämä ei missään nimessä ole arkea ehdottomassa enemmistössä kouluja. Ei pidä yleistää yksittäisiä tapauksia noin voimakkaasti.

"Mielestäni erityisesti koulusta erottaminen on tehtävä helpommaksi sillä yhden oppilaan oikeus käydä koulua ei saa mennä yli kymmenien/satojen lasten oikeuden koulurauhaan."

Helpompi erottaminen vain lisäisi ongelmia ja erityisesti syrjäytymistä. Parempi vaihtoehto on koulunkäynnin jatkaminen erityistoimien avulla.

Käyttäjän jopolassi kuva
Lars Mahittu

Totta, kunnioitusta saa toimintansa mukaan. Yhteisön pitää auttaa heikompia opettajia saamaan itsekunnioituksensa ja ammattiinsa kuuluvat ryhmänhallintataidot kuntoon. Sairaat työyhteisöt ovat asia erikseen ja niiden korjaaminen on kunnan koulutoimen asia.

Erottaminen on nykyäänkin mahdollista niin haluttaessa ja olen täysin samaa mieltä syrjäytymisen ehkäisemisestä.

Blogissa esiin tuotuun tapaukseen en ota kantaa, koska en tiedä siitä riittävästi.

Käyttäjän MarkkuKeskinen kuva
Markku Keskinen

JUST NOIN .SITTEN NOI HÄIRIKÖT AMPUU MUUT OPPILAAT.KUN EI OPETUS HALLITUKSEN PITKÄNENKÄÄN TIEDÄ ROOLIAAN(vois ottaa lapio hommia,jos kunto kestää).Markku Keskinen Tampere 0451377094

Matias Härkönen

Tänä päivänä kakarat tietävät "oikeutensa". Voivat sen turvin tehdä mitä vaan ja häiriköidä ihan rauhassa. Ihan turha odottaa tähän muutosta. Suomesta on tullut sellainen maa jossa rosvoilla, häiriköillä, raiskaajilla, vangeilla jne on aina parempi turva kuin muilla!

Kim Sjöström

Olisi mukavampi jos nämä adressilausumat eivät olisi pelkästään yhden osapuolen etujen/ version mukaan värittynyt kuvaus ja tulkinta tapahtumasta, vaan adressiteksti olisi joko neutraali tai sisältäisi myös toisen osapuolen kuvauksen tapahtumasta.

Minä muistan lukeneeni että tämän tapauksen niin kutsutun kurinpitotarpeen laukaisevana syynä oli kuulemma että opettaja ei pitänyt jostakin oliko se vaatekappaleesta johon kyseinen oppilas oli pukeutuneena. En ole mitenkään erityisen vakuuttunut että ainakaan sellainen syy on minkäänlainen mikä minun silmissäni oikeuttaisi alkamaan käyttää voimakeinoja. Minusta on virhe, että opettajalle vaaditaan arvovaltaa tehdä sellaisia nähdäkseni täysin mielivaltaisia temppuja.

Ukko Makkonen

Kim, olen samoilla linjoilla. Tapahtumaa käsittääkseni edelsi se että opettaja oli jostain myssystä oppilaalla tai jostain ärsyyntynyt. Pitää muistaa ja varmaan kaikki koulua käyneet muistammekin että opettajan toimi vetää valitettavasti puoleensa myös välillä näitä väärin auktoriteettiaseman käsittäneitä:( Koirankouluttaminen olisi ehkä näille "pätijöille" parempi ammatti.
Sisareni on opettaja ja kyllä hänkin välillä kiroaa minulle oppilaittensa tapoja ja tyhmyyttä, kertoo tietenkin myös positiivisista asioista. Kysyin hänen mielipidettään tästä tapauksesta ja hän sanoi vain että pitäisi viimeiseen asti välttää tarttumasta oppilaaseen kiinni. Siitä ei opettajalle kuulemma ikinä seuraa mitään hyvää. Näin siis lähemmäs 20 v ammatissa toiminut.

Harri Rautiainen

No nythän se ongelma sitten selvisi. Alppilan naisrehtori pelästyi rasismisyytteitä.

Susanna Kinnunen

En uskaltaisi ilman lisätietoa ottaa kantaa suuntaan tai toiseen.

Kautta aikojen on ollut opettajia, joiden toiminta ei kestä tarkastelua. Joka luokassa on oppilas tai useampi, johon pätee sama.

Harri Rautiainen

Ville Salosen ruutukaappauksen mukaan "väkivallan uhri" on maahanmuuttajataustainen.

Käyttäjän salkku1950 kuva
Ville Salonen Vastaus kommenttiin #14

Kyse ei ole minun ruuttukaappauksesta, kopioin vain linkin toiselta sivustolta.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #14

Niin? Ei se tätä asiaa ratkaise suuntaan tai toiseen.

Juhani Piironen

Koulun rehtori Sari Aarniokoski tulisi erottaa.

Susanna Kinnunen

Perusteesi on joku nettiaddressi?

Juhani Piironen

Ei kun se lehtijuttu muutama päivä sitten. Tottakaihan hän nyt sitten eroaa minun pyynnöstäni. Niinhän se menee.

Minkään firman johtajat eivät yleensä arvostele yksittäisiä työntekijöitään julkisesti. Se olis se perustelu.

Toimituksen poiminnat